Malvil, 1899, de stad in het hart van het Victoriaanse Rijk. Een reeks moorden plaagt Detective Chief Inspector Coppertone en zijn assistente Martha Holliday. Daardoor raakt het Rijk beknelt in het grote machtsspel van spionage en contra-spionage tussen de supermachten Amerika en Arabië. Als laatste hoop krijgt een Nederlandse diplomate een speciale missie, die haar naar Amerika brengt: naar de machtige leider van de Amerikaanse socialistische partij, Karl Marx

In Malvil echter wordt een jonge Zwitserse student vermist, die net enkele opzienbarende wetenschappelijke artikels heeft geschreven, waarmee hij misschien het lot van de mensheid wijzigt. Zijn naam is Albert Einstein. Hem terugvinden is de hoofdtaak van Coppertone en Holliday.

Uitgeverij Het Verschijnsel. Deel 1: De Zwarte Prins (2016). Deel 2: De Naderende Storm (2019).

De Zwarte Prins, het eerste deel van Malvil, de nieuwe reeks van Guido Eekhaut, had van mij op de shortlist van de Harland Award Romanprijs gemogen. Ik had er geen enkel bezwaar tegen gehad wanneer het boek de prijs had gewonnen. Het is namelijk een heerlijk boek, een indrukwekkend boek.
— Paul Van Leeuwenkamp