Nomade cover.jpg

Nomade

Uitgeverij Clavis, 2019

Aristid is een jongen van de woestijn. Hij heeft nooit wat anders gekend dan het harde leven onder de zon, met zijn vrienden en leermeesters, en met de karavanen die vanuit verre streken komen en korte tijd halt houden in de karavanserai. Hij weet dat er elders mensen wonen met andere gewoonten, in steden, in de buurt van zeeën, maar kan zich dat leven niet voorstellen. Hij heeft genoeg aan zijn werk in de karavanserai of als jager in de woestijn. Daar leven de Scorps en de Woolfs, de enige natuurlijke vijanden van de nomaden.

En soms wordt hij geconfronteerd met die vreemde soort: meisjes. Er zijn geen meisjes bij de nomaden, maar dergelijke ongewone wezens reizen soms mee met de karavanen. Zoals nu: een meisje met haar de kleur van de zon, die schijnbaar gevangen gehouden wordt door enkele oudere vrouwen. Ze intrigeert hem. Maar Aristid kan niet in haar buurt komen. Temeer omdat enkele gevreesde soldaten de karavaan begeleiden, en hij met hen geen problemen wil.

De vrouwen die het meisje bewaken, zien zich genoodzaakt haar te beschermen tegen de opdringerige soldaten. Aristid hoort dat het meisje naar een verre stad wordt gebracht, als een gevangene, omdat ze iets deed wat haar familie niet zinde. In die stad zal ze in een klooster verdwijnen, haar gepaste straf. Maar voor het zover komt, ontvoeren de soldaten het meisje en nemen haar mee de woestijn in, waar ze zich met haar willen amuseren. De vrouwen die haar behouden naar het klooster moeten brengen, vragen Aristid om hulp. Hij gaat de soldaten achterna, die aangevallen worden door Scorps, en hij slaagt er in het meisje te bevrijden.

Maar zij heeft andere plannen. Ze wil duidelijk niet naar het klooster, en maakt van Aristid haar bondgenoot, al is die daar niet bepaald blij mee. Dan begint een avontuur waarbij Aristid gaandeweg ontdekt dat deze wereld niet de enige is waar mensen wonen, en dat op andere werelden nog grotere gevaren te vinden zijn dan Scorps en Woolfs.